گزارش شفاف از عملکرد ناشران با تجدید ارزیابی دارایی‌ها

کارشناس بازار سرمایه گفت: تجدید ارزیابی دارایی‌ها اطلاعات شفاف و قابل توجهی را در خصوص عملکرد ناشران در اختیار نهادهای نظارتی و سرمایه‌گذاران (حقیقی و حقوقی) قرار می‌دهد.

به گزارش صدای بورس، مهدی دلبری در رابطه با مزیت تجدید ارزیابی دارایی‌ها، اظهار کرد: با توجه به اینکه سال تشکیل سرمایه بنگاه‌ها مختلف است، تجدید ارزیابی دارایی‌ها ضمن متناسب‌سازی صورت‌های مالی، شرایط را برای مقایسه بهتر عملکرد شرکت‌ها نیز فراهم می‌آورد.

وی افزود: تجدید ارزیابی دارایی‌ها اطلاعات شفاف و قابل توجهی را در خصوص عملکرد ناشران در اختیار نهادهای نظارتی و سرمایه‌گذاران (حقیقی و حقوقی) قرار می‌دهد، همچنین مسئله مذکور در صورت تحقق نیز ظرفیت تامین مالی بنگاه‌های تولیدی را از طریق بانک‌ها افزایش می‌دهد.

معافیت مالیاتی شرطی مهم برای تشویق ناشران

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: شرکت‌ها تا کنون به سبب شرایط تورمی سودهای دقیقی را شناسایی نمی‌کردند و پرداخت مالیات نیز به واسطه همین امر به درستی صورت نمی‌گرفت، اکنون از آنجایی که تجدید ارزیابی دارایی‌ها موجب واقعی شدن سطح استهلاک، افزایش سطح سودآوری شرکت‌ها و به تبع کاهش مالیات می‌شود، مجلس و دولت به عنوان دو نهاد نظارتی و اجرایی به منظور تسریع در روند اجرایی این امر باید ملاحظات مالیاتی در نظر گرفته شود.

دلبری گفت: تجدید ارزیابی متغیر بنیادی نیست و تاثیری بر افزایش سود بنگاه‌ها نداشته و به همین خاطر نمی‌توان آن را مولفه‌ای مهم به منظور افزایش قیمت سهام دانست.

مدیرعامل سبدگردان هیوا در پایان گفت: اصلاح استاندارد ۱۵ حسابداری در صورت تحقق می‌تواند مشوق مناسبی برای شرکت‌ها به منظور شرکت در فرآیند تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها باشد.

منبع: سنا

کد خبر 488401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =